Financieel13 jan '22 18:05

Pieter Elbers vertrekt als topman van KLM

Auteur: BNR Webredactie

Pieter Elbers vertrekt volgend jaar als topman bij luchtvaartmaatschappij KLM. Dat heeft KLM zojuist bekend gemaakt.

De raad van commissarissen van KLM zegt dat 'in goed overleg' is besloten Elbers niet voor een derde termijn op te laten gaan. Zijn huidige termijn loopt in mei 2023 af.

Volgens de commissarissen kan door de vroege bekendmaking de zoektocht naar een opvolger tijdig beginnen. Daarbij zou na de tweede termijn het herstructureringsplan dat onder Elbers wordt uitgevoerd grotendeels zijn afgerond.

Elbers zegt in een summiere reactie zich tot het einde van zijn termijn volop te zullen blijven inzetten voor KLM. 'Ik ben bijzonder trots op dit bedrijf en zijn geweldige medewerkers. Zeker in deze hectische en moeilijke tijden blijven zij de kracht van KLM', zo valt te lezen.

Pieter Elbers vertrekt als topman van KLM
Pieter Elbers vertrekt als topman van KLM (KLM)

Eurlings

Elbers kwam eind 2014 aan het roer te staan van KLM. Hij was de opvolger van Camiel Eurlings, die destijds na een dienstverband van 1,5 jaar aan de kant werd geschoven. Tot aan de coronacrisis werden onder leiding van Elbers grote stappen gezet. Zo werd de winstgevendheid van KLM duidelijk verbeterd en werd er tevens meer geïnvesteerd. Elbers vroeg daarbij wel offers van het personeel.

In 2019 was er veel te doen over de herbenoeming van Elbers na zijn eerste termijn. Elbers zou door de directie van Air France-KLM worden gezien als een sta-in-de-weg bij de plannen van het moederbedrijf om de structuur te wijzigen. Hij lag meermaals dwars bij plannen die de autonomie van KLM zouden inperken. Zeker 25.000 KLM-ers ondertekenden destijds een petitie voor de herbenoeming van Elbers.

Elbers is ook lid van het Executive Committee van Air France-KLM. Ook daar stapt hij uit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen