Financieel17 feb '22 15:23

Arcadis boekt meer omzet en heeft recordbedrag aan werk

Auteur: BNR Webredactie

Advies- en ingenieursbedrijf Arcadis heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar meer omzet geboekt dan een jaar eerder. De netto-omzet steeg op jaarbasis met 8 procent naar 652 miljoen euro ten opzichte van vorig jaar.

Het bedrijfsresultaat, de winst voor aftrek van onder meer belastingen, bleef onveranderd op 91 miljoen euro. Ook wist het bedrijf het orderboek verder te vullen en heeft nu voor een recordbedrag van 2,2 miljard euro aan werk op de plank liggen. Het orderboek zit hiermee op jaarbasis ruim 5 procent voller. Arcadis ziet de vraag groeien op gebieden als slimme mobiliteit, energietransitie en aanpassingen aan klimaatverandering.

'2021 is een goed jaar geweest', zegt CEO Peter Oosterveer van Arcadis. 'De omstandigheden waren natuurlijk niet optimaal vanwege de pandemie. Maar als je alles in ogenschouw neemt, dan denk ik dat we zeer tevreden kunnen zijn.' Daarmee doelt Oosterveer ook op de bijdrage van het bedrijf aan de energietransitie.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is namelijk een belangrijk thema voor Arcadis. 'Ik denk dat duurzaamheid het centrale thema is in alles wat we doen.' Sommige klanten van Arcadis weten wel dat ze een bepaald idee moeten uitvoeren, maar niet altijd hoe. 'Dat kan zijn rond stikstof, pfas, klimaatneutraal worden of de CO2-emissie terugbrengen. Daar worden we in het allereerste begin door een klant voor gevraagd.'

Luister ook | Wereldwijd verzoeken naar duurzaamheidskennis Arcadis

Nieuwe structuur

Vorige week werd bekend dat het bedrijf een nieuwe structuur krijgt. 'Deze aanpassing wordt met name gevoed door de behoefte die we van onze klanten zien en horen. Onze klanten kiezen vrijwel altijd voor Arcadis omdat wij een globaal opererend bedrijf zijn met veel kennis en kunde die we opdoen in andere delen van de wereld.'

Gerelateerde artikelen