Financieel14 apr '22 21:06

Musk twijfelt of overname van Twitter slaagt

Auteur: BNR Webredactie

Elon Musk twijfelt of zijn overnamepoging van Twitter gaat slagen. Dat zei de topman van Tesla op een evenement in Vancouver. De opmerkingen volgen uren nadat de rijkste persoon ter wereld aanbood om het sociale media bedrijf te kopen voor een prijs van ruim 43 miljard dollar. Musk zei dat hij een plan B heeft als Twitter zijn aanbod afwijst. Daarover gaf hij geen details.

(ANP / AFP / Olivier DOULIERY)

'De stemming in de bestuurskamer van Twitter is niet al te best', denkt Jelle Maasbach, presentator van de AEX factor op BNR. 'De topman van Twitter is sinds november Parag Agrawal. Twitter heeft al gezegd niet overgenomen te willen worden.' Analisten zien het niet gebeuren, en nu twijfelt Musk zelf dus ook. 'Musk heeft bij zijn bod geen onderhandelingsruimte gegeven. Het is: take it or leave it.' De directie 'pruimt Musk niet'. 'Als de directie de overname niet steunt, dan wordt het een vijandige overname, en dat maakt het lastig. Maar eerst moet hij sowieso 90 procent tot 95 procent van de aandeelhouders meekrijgen.'

'Vaak schieten de beurskoersen omhoog bij de aankondiging van een overname van een beursbedrijf, maar dat is nu niet het geval. De beleggers zien de overname totaal niet lukken.' En de aandelen van Tesla daalden vanwege de bezorgdheid bij beleggers over dat Musk bij een overname van Twitter zijn aandacht moet verdelen. Dat meldt Bloomberg.

Lees ook | Techmiljardair Musk wil Twitter kopen met megabod

'Musk wil Twitter heel graag hebben', denkt Maasbach. 'Maar hij moet gigantische risico's nemen. Het geld schud hij niet zomaar uit zijn mouw. Zijn vermogen zit in aandelen van Tesla. Dus of hij moet aandelen verkopen, of onderpand nemen op zijn belang in Tesla.'

Eerder werd al bekend dat Musk zich voor 9 procent had ingekocht in het bedrijf, waardoor hij al de grootste aandeelhouder van Twitter is geworden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen