Financieel29 apr '22 18:36

Musk verkoopt voor miljarden aan Tesla-aandelen na Twitter-bod

Auteur: BNR Webredactie

Zakenman Elon Musk heeft deze week voor ruim 8,5 miljard dollar aan aandelen van autoconcern Tesla verkocht. Omgerekend gaat het om meer dan 8 miljard euro. Analisten denken dat de topman dat heeft gedaan om genoeg geld in handen te hebben voor de ongeveer 21 miljard dollar die Musk aan eigen geld moet bijdragen aan het kopen van Twitter.

Financiering

Een ander deel van de totale som van zo’n 44 miljard dollar wordt geleend bij banken. Bronnen melden aan persbureau Reuters dat Musk bij de banken wat van zijn plannen heeft gedeeld om aan het geld te komen. Zo zei hij dat de beloningen voor de Twitter-top omlaag kunnen en dat hij nieuwe manieren gaat ontwikkelen om geld te verdienen aan tweets. Heel concreet werden die toezeggingen volgens de anonieme bronnen niet. De financieringsovereenkomst met de banken waren essentieel voor de Twitter-top om het bod te accepteren.

Koers Tesla onderuit

De koers van Tesla ging dinsdag, een dag na het bekend worden van het akkoord tussen Twitter en Musk, het hardst onderuit sinds september 2020. Op die dag deed Musk al een groot deel van zijn verkopen, werd donderdag bekend. Vervolgens heeft hij donderdag nog meer dan 5 miljoen aandelen afgestoten. Donderdag tweette de topman dat hij 'na vandaag' niet van plan was nog meer aandelen te verkopen.

Lees ook | Wat wil Musk met Twitter? 'Dorpsplein voor vrijheid van meningsuiting'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen