Financieel14 mei '22 13:34

ABP bevestigt: 'onvindbare' gepensioneerden hebben recht op honderden miljoenen

Auteurs: BNR Webredactie en ANP

Honderden miljoenen euro's van 'onvindbare' gepensioneerden blijven liggen bij pensioenfondsen. Dat bevestigt pensioenfonds ABP na eerdere berichtgeving van De Telegraaf. Het gaat om mensen die recht hebben op een pensioen maar dat niet hebben aangevraagd en dat dus niet kan worden uitgekeerd. Pensioenfondsen proberen met deze mensen in contact te komen.

(ANP / ANP XTRA / MARCEL VAN HOORN)

Lees ook | ABP keert bijna 3 miljard euro aan prestatiebonussen uit

Zo zijn bij ambtenarenfonds ABP geen adresgegevens bekend van 19.000 gepensioneerden, onder andere doordat ze in het buitenland zijn gaan wonen. Voor deze mensen ligt er nog 300 miljoen euro klaar. Het gaat per persoon gemiddeld om bijna 16.000 euro. Het zijn bijvoorbeeld mensen die tijdens hun studie als studentassistent hebben gewerkt en zo pensioen hebben opgebouwd, maar niet weten dat ze recht hebben op een uitkering.

Opsporen

ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland, laat weten er alles aan te doen om mensen terug te vinden. 'Werknemers hebben hiervoor gespaard. Ze hebben er gewoon recht op', zegt een zegsvrouw. ABP zet onder meer medewerkers in om mensen op te sporen. Een extern bureau vond eerder 2000 deelnemers, aldus een woordvoerster. 'Mensen die gevonden worden, zijn heel erg blij.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen