Financieel11 okt '22 15:28Aangepast op 31 okt '22 10:02

Ondanks inflatiezorgen verkoopt Mercedes-Benz meer luxeauto's

Auteur: ANP

Mercedes-Benz lijkt vooralsnog weinig te merken van het lage consumentenvertrouwen als gevolg van de hoge inflatie. Het Duitse luxemerk voor auto's verkocht van juli tot en met september ruim een vijfde meer personenauto's dan een jaar eerder.

Mercedes-Benz lijkt vooralsnog weinig te merken van het lage consumentenvertrouwen als gevolg van de hoge inflatie.
Mercedes-Benz lijkt vooralsnog weinig te merken van het lage consumentenvertrouwen als gevolg van de hoge inflatie. (Unsplash)

'De wereldwijde vraag naar Mercedes-Benz-auto's blijft robuust, zelfs nu onzekerheid over de energietoevoer naar Europa en de aanhoudende Covid-problemen in Azië het consumentenvertrouwen beïnvloeden', schrijft het concern in een update over de verkoopcijfers. Mercedes-Benz had ook nog last van problemen in de aanlevering van chips.

Luister ook | De Nationale Autoshow - De succesvolle beursgang van Porsche verklaard

China, maar ook EU en VS

Op de voor luxeauto's belangrijke Chinese markt verkocht Mercedes-Benz 37 procent meer wagens. Ook in Europa en de Verenigde Staten stegen de verkopen met dubbelcijferige percentages. Het aantal verkochte elektrische auto's verdubbelde tot 30.000.

Lees ook| Kwartaalcijfers en rentebesluit Fed beheren beursweek

Eerder deze week bracht concurrent BMW zijn recentste verkoopcijfer naar buiten. Dit concern verkocht in het derde kwartaal 9,5 procent minder auto's dan een jaar eerder, mede door onderdelentekorten als gevolg van de oorlog in Oekraïne.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen