Financieel18 okt '22 13:45Aangepast op 18 okt '22 17:45

'Servicekosten kunnen ondernemers nekken met gestegen energiekosten'

Auteur: Jorn Lucas

Bedrijven die via de huur van het kantoor de energiekosten betalen, moeten rekening houden met een forse naheffing. Dat zegt directeur Hans de Kok van prijsvergelijker Pricewise. 'Veel panden worden inclusief servicekosten verhuurd en die kosten zijn een voorschot.' Daarom ligt een grote naheffing als gevolg van de hoge energiekosten in de lijn der verwachting.

Ondernemers die maandelijks via de servicekosten het gas, water en licht betalen merken vooralsnog weinig van de stijgende energiekosten. Maar de eindafrekening van deze servicekosten kan volgens De Kok in veel gevallen hoger uitvallen. Naast gas, water en licht vallen kosten voor verzekeringen, onderhoud en de lift ook vaak onder deze servicekosten. 'Dat zorgt wel voor een dempend effect, maar het is wel goed om tussentijds bij de verhuurder aan de bel te trekken.'

Lees ook | Kritiek op energiecompensatie mkb: 'Dit gaat de bakker, slager of tuinder niet helpen'

Maar in veel contracten staat volgens De Kok dat de werkelijke kosten doorberekend kunnen worden aan de huurder. Die balans wordt aan het einde van het servicecontract opgemaakt. 'En dat is wel een groot risico in deze situatie.'

Bedrijven die via de huur van het kantoor de energiekosten betalen, moeten rekening houden met een forse naheffing. Dat zegt directeur Hans de Kok van prijsvergelijker Pricewise.
Bedrijven die via de huur van het kantoor de energiekosten betalen, moeten rekening houden met een forse naheffing. Dat zegt directeur Hans de Kok van prijsvergelijker Pricewise. (ANP / Peter Hilz)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen