Financieel18 okt '22 15:14

Reorganisatie Goldman Sachs na dalende winst

Auteur: ANP

Goldman Sachs gaat reorganiseren. Het concern is van plan om binnen drie jaar zijn investeringsbank en handelsactiviteiten samen te voegen tot één divisie. De Amerikaanse zakenbank kondigde ook aan dat de winst in het derde kwartaal scherp is gedaald.

Zakenbank Goldman Sachs gaat binnen drie jaar reorganiseren. Of en hoeveel banen er op de tocht staan is nog niet bekend. De bekendmaking volgt na de tegenvallende winst in het derde kwartaal van dit jaar.
Zakenbank Goldman Sachs gaat binnen drie jaar reorganiseren. Of en hoeveel banen er op de tocht staan is nog niet bekend. De bekendmaking volgt na de tegenvallende winst in het derde kwartaal van dit jaar. (ANP)

De nettowinst kwam uit op bijna 3 miljard dollar vergeleken met 5,3 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De resultaten stonden vooral onder druk doordat er minder deals gesloten zijn in de afgelopen periode. De omzet van de investeringstak ging met 57 procent omlaag. Die daling was groter dan verwacht. De rente-inkomsten gingen in het derde kwartaal wel omhoog doordat het lenen van geld duurder is geworden.

Lees ook | JPMorgan en Wells Fargo boeken minder winst in derde kwartaal

Of er banen verdwijnen door de herstructurering is niet bekend gemaakt. Vorige maand ging het gerucht dat de zakenbank honderden banen gaat schrappen. De bank kampt al tijden met lastige marktomstandigheden, vooral op het gebied van het adviseren bij fusies en overnames en beursgangen. Goldman was de laatste grote Amerikaanse bank die zijn resultaten over het afgelopen kwartaal heeft gepubliceerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen