Financieel27 okt '22 13:50Aangepast op 27 okt '22 16:02

Gebrek aan nieuwe films geeft Kinepolis onzekerheid

Auteur: BNR Webredactie

Bioscoopketen Kinepolis heeft deze zomer moeite om bezoekers te lokken, sinds de coronapandemie wat is gaan liggen. Terwijl de bezoekersaantallen in het eerste halfjaar voorzichtig herstelden, liep het aantal bezoekers daarna weer terug, waardoor het bedrijf een zwakker kwartaal achter de rug heeft. Oorzaak is volgens Kinepolis het gebrek aan nieuwe filmreleases.

Volgens Kinepolis was er eerder dit jaar nog 'maand-op-maand herstel te zien'. 'Maar dat heeft zich in de zomer niet doorgezet. Dat heeft in de eerste plaats te maken met een minder rijk filmaanbod, tegelijkertijd was het ook een erg warme zomerperiode. We hebben geen regenperiodes gekend. Daarnaast was het de eerste 'post-Covid' zomer, waar mensen veel vrijetijdsalternatieven hadden zoals festivals en andere evenementen', zo zegt Anneleen van Troos van Kinepolis.

Lees ook | Topman Kinepolis: Het is overleven

Hoopvolle herfst en winter

Volgens Kinepolis gaven de mensen die toch naar de bioscoop gingen, wel relatief veel uit. Per bezoeker werd er meer aan tickets, dranken en snacks verkocht dan een jaar geleden. Onder de streep bleef er ook winst over, al geeft Kinepolis in zijn update daarover geen specifieke cijfers.

Wel zegt de keten dat er in het huidige kwartaal positievere verwachtingen zijn, door meer filmreleases. 'Studio's hebben wat in te halen, en wachten dan op de herfst en de winter. Dat is ook wel de topperiode voor bioscopen.'

De Kinepolis bioscoop in Breda.
De Kinepolis bioscoop in Breda. (ANP / Branko de Lang)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen