Financieel2 feb '23 12:41

Van Lanschot Kempen neemt beleggingsplatform van Robeco over

Auteur: Rosanne Peters

Bank Van Lanschot Kempen neemt het beleggingsplatform van Robeco over. De activiteiten van Robeco worden ondergebracht in ‘Evi van Lanschot’, het online distributieplatform voor beleggingsdienstverlening.

De samenwerking met Robeco is voor Van Lanschot Kempen naar eigen zeggen een kans om versneld te kunnen groeien. De bank gaat zich meer richten op de verdere individualisering van het Nederlandse pensioenstelsel. 'Nederlanders zijn steeds meer zelf opzoek naar oplossingen en zetten vaker de stap naar beleggen', vertelt topman van Van Lanschot Kempen Maarten Edixhoven. 'Daarom is deze overname voor ons een belangrijke kans tot groei.'

Bank Van Lanschot Kempen neemt het beleggingsplatform van Robeco over. De activiteiten van Robeco worden ondergebracht in ‘Evi van Lanschot’. De samenwerking met Robeco is voor Van Lanschot Kempen naar eigen zeggen een kans om versneld te kunnen groeien.
Bank Van Lanschot Kempen neemt het beleggingsplatform van Robeco over. De activiteiten van Robeco worden ondergebracht in ‘Evi van Lanschot’. De samenwerking met Robeco is voor Van Lanschot Kempen naar eigen zeggen een kans om versneld te kunnen groeien. (ANP - Hollandse Hoogte - Dijkstra bv)

Luister ook | Zakendoen - Maarten Edixhoven (Van Lanschot Kempen) over de stijgende rentes

Nettowinst

Van Lanschot meldt in een persbericht dat de combinatie na een integratieperiode in 2025 naar verwachting break-even zal zijn en daarna een positieve bijdrage zal leveren aan de nettowinst van Van Lanschot Kempen.

Het afstoten van het beleggingsplatform past binnen de focus van Robeco op haar kernactiviteiten in de Nederlandse en internationale wholesale- en institutionele markt, aldus het bedrijf. Eerder stopte Robeco al met fiduciair beheer en private-equityactiviteiten. De beleggingsfondsen van Robeco blijven beschikbaar op het platform.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen