Financieel18 mrt '23 10:17

UBS en Credit Suisse in gesprek over overname

Auteurs: BNR Webredactie en ANP

De Zwitserse bank UBS voert gesprekken met Credit Suisse over een volledige of gedeeltelijke overname van de geplaagde bank. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van bronnen met kennis van de gesprekken.

De Zwitserse bank UBS voert gesprekken met Credit Suisse over een volledige of gedeeltelijke overname van de geplaagde bank.
De Zwitserse bank UBS voert gesprekken met Credit Suisse over een volledige of gedeeltelijke overname van de geplaagde bank. (ANP / EPA)

Volgens de krant willen de Zwitserse autoriteiten dat door een fusie het vertrouwen in de bankensector van het Alpenland wordt hersteld. Er zou dit weekend onder leiding van de Zwitserse centrale bank en de financiële toezichthouder Finma nog meer overleg zijn. Het is volgens de Financial Times niet zeker dat er een deal wordt gesloten tussen Credit Suisse en UBS, dat wordt geleid door voormalig ING-topman Ralph Hamers. UBS is de grootste bank van Zwitserland.

Lees ook | 'Beleggers optimistischer' na miljardenstorting aan First Republic Bank

Onrust

Op de aandelenbeurzen is er grote onrust ontstaan rond Credit Suisse na het omvallen van verschillende regionale banken in de Verenigde Staten. De Zwitserse centrale bank heeft al miljarden aan steun toegezegd aan Credit Suisse. Maar de onrust laaide vrijdag weer op want het aandeel van de 167 jaar oude bank ging hard omlaag op de beurs in Zürich. Reuters meldde dat minstens vier grote banken waaronder het Franse Société Générale en Deutsche Bank hun handelstransacties met Credit Suisse hebben beperkt.

Lees ook | Credit Suisse aangeklaagd door boze beleggers in de VS


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen