
9. Klarna
Deze naam komt misschien bekender voor als het bedrijf dat je online bestellingen voorschiet, zodat jij het product eerst even kan uitproberen. Maar dat doet Klarna niet alleen. Ook bied het spaarrekeningen aan met een relatief hoog rentepercentage. Zonder bijzondere voorwaarden biedt Klarna 1,95 procent rente voor je spaargeld. Ieder kwartaal schrijft het bedrijf de rente op je rekening. Het maximale bedrag waar deze hoge rente voor geldt, is ruim 90.000 euro.
Lees ook | Rabobank verhoogt als eerste spaarrente naar 1 procent
8. Trade Republic
Dit Duitse financiële instituut richt zich met name op de handel in aandelen, derivaten en cryptovaluta. Maar daarnaast biedt het ook spaarrekeningen aan met relatief hoge rentes. Je ontvangt er zeker 2 procent rente over je spaargeld, tot een bedrag van 50.000 euro. Daarnaast ontvang je de rente maandelijks op je rekening, dus je hoeft ook niet eens heel lang te wachten op je rendement.
7. Bunq
Met een slimme truc weet de Nederlandse online bank Bunq zich iets hoger in de lijst te werken. Met een rente van 2,01 procent staat de bank op zes in deze lijst. Ook krijg je de rente maandelijks uitbetaald. Wel zit er een belangrijke voorwaarde aan deze relatief hoge rente: je mag maximaal twee keer per maand geld van je spaarrekening halen. Bij de meeste andere banken ben je vrij in hoe vaak je geld wil opnemen.
Lees ook | Lagarde: ontevreden spaarders kunnen overstappen naar andere bank
6. Renault Bank
Ja, Renault Bank is ook gelinkt aan het automerk Renault, maar dat betekent niet gelijk dat je lease-auto goedkoper wordt als je bij Renault gaat sparen. Wel ontvang je relatief gezien een hoge rente als je bij de Franse bank spaart. Het levert je namelijk jaarlijks 2,15 procent rente op, die ook weer ieder kwartaal op je rekening wordt gestort. Ook hier gelden weer geen gekke voorwaarden zoals minimale stortingen of een verbod op het opnemen van je spaargeld.
5. Inbank
Deze vrije jonge Estse bank biedt ook in Nederland spaarrekeningen aan. Met een rente van 2,16 procent kan je hier een relatief hoog spaarrendement vangen. Bijzondere voorwaarden zijn er niet. De rente ontvang je al vanaf 1 euro op je rekening, tot en met een bedrag van 100.000 euro. Ieder kwartaal wordt de rente dan op je rekening gestort.
Lees ook | Ook ING verhoogt spaarrente
4. Nordax Bank
De Zweedse Nordax Bank is al een aantal jaar actief in Noord-Europa. In Nederland biedt het vooralsnog alleen spaarproducten aan en daar biedt Nordax een relatief hoog rentepercentage voor. Je spaargeld beleggen bij deze Zweedse bank levert je jaarlijks 2,17 procent rente op, die ieder kwartaal wordt gestort.
Eén mogelijk risico is er wel: Nordax valt niet onder het Nederlandse maar onder het Zweedse garantiestelsel. Dat betekent dat mocht de bank vallen, de Zweedse financiële centrale bank instaat voor maximaal 1.050.000 Zweedse kronen die op je rekening staan. Omgerekend is dat op dit moment iets minder dan 95.000 euro. Dat is dus minder dan de 100.000 euro die De Nederlandsche Bank garandeert bij het omvallen van banken.
3. Bigbank
Deze Estse reus heeft een sprongetje gemaakt in het rentetarief vergeleken met begin dit jaar. Toen gaf de bank je nog 1,3 procent rente, maar met een tussenstap op 1,55 procent is de rente nu gestegen naar liefst 2,20 procent. Ook hier mag je onbeperkt geld opnemen en storten (wel is er, net zoals bij bijna alle andere banken een maximum van 100.000 euro). Wel ontvang je de rente pas op de laatste dag van het jaar. Daarnaast: als je geld wil opnemen, dan moet je minstens drie dagen wachten tot je je geld ontvangt.
Lees ook | DNB: hypotheekrente harder omhoog dan spaarrente
2. Banca Progetto
Nieuwkomer in de lijst is de Italiaanse bank Banca Progetto. Je ontvangt 2,25 procent rente, maar wel zitten er hier een boel voorwaarden aan. Je bent verplicht een vast maandelijks bedrag in te leggen. Daarnaast mag je niet tussentijds geld bijstorten of opnemen. Het is daardoor een soort take it, or leave it-situatie. De rente wordt daarom ook maar jaarlijks gestort, of je ontvangt het pas iedere januari. Oplossing zou daarom wel kunnen zijn om een extra spaarrekening te openen, om daar weer extra in te leggen. Wel is de drempel hoog: je moet minimaal 10.000 euro inleggen om te kunnen sparen bij deze bank.
1. Openbank
Met een slimme truc weet de Spaanse onlinebank Openbank op dit moment de hoogste rente aan te kunnen bieden in Nederland. Begin je met sparen bij Openbank, dan ontvang je alleen de eerste maanden 2,50 procent rente. Daarna daalt dat percentage, waarbij je de keuze krijgt tussen twee opties. Wil je gewoon je geld laten staan en af en toe geld opnemen of bijschrijven, dan krijg je nog maar 1,50 procent rente. Maar je kan ook jaarlijks een rente van 2,25 procent rente ontvangen na de eerste zes maanden. Daar staan dan wel enkele acties tegenover die hoge rente. Zo wil Openbank dat je maandelijks je salaris, pensioenbetaling of uitkering van minimaal 600 euro laat storten op haar spaarrekening. Een andere optie is om zelf periodiek minimaal 600 euro te storten op de spaarrekening.