Gezondheid22 okt '15 22:51Aangepast op 23 okt '15 06:51

Zwart brood op de plank

Auteur: Didi Levison

Weg met de witte kadetjes en biologische speltbol: de hit van dit seizoen is pikzwart brood.

Zwart brood
Zwart brood

De verbrande bol is nu al niet meer weg te denken op een Frans kaasplankje en aan de Italiaanse panini counter. Het is moeilijk voor te stellen, maar deze Zuid-Europese foodtrent lijkt langzaam onze kant op te komen. Het zwarte brood wordt gekleurd met bamboe-as, verband hout dus. Aan de smaak verandert niks.

Nederlandse bakkers zien het zwartgeblakerde pistoletje voorlopig nog niet zitten: “De trend is juist zo natuurlijk mogelijk brood, zonder toevoegingen” , zegt bio-bakker Menno ’t Hoen.

Foodwatcher Anneke Ammerlaan kent meer voorbeelden van ‘bijzonder’ voedsel. Zo schijnt gefermenteerde knoflook momenteel heel trendy te zijn. Ook hip: Zwartgeblakerde groente van de bbq. “Wel even het verbrande velletje eraf pellen want dat is ongezond”, aldus Ammerlaan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen