Gezondheid15 nov '17 18:25

Kleine specialistische sportscholen verdringen de grote jongens

Auteur: BNR Webredactie

De grote sportscholen worden verdrongen door kleine sportscholen die zich richten op één tak van sport, zogenaamde boutique-gyms. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Image
(ANP JERRY LAMPEN)

De uit Amerika overgewaaide trend lijkt ook steeds meer voet aan de grond te krijgen in Nederland. Barbara den Bak, eigenaar van zo’n specialistische sportschool, denkt dat we dit fenomeen vooral in grote steden gaan tegenkomen. ‘Dit is niet iets wat we gaan zien in bijvoorbeeld Scherpenzeel.’

Geen sportschoolsfeer

Volgens Den Bak mag haar sportschool, High Studios in Amsterdam, officieel geen sportschool heten. Haar boutique-gym is klein, 300 vierkante meter. Wat verder opvalt is dat de boutique-gym geen standaard sportschoolsfeer uitstraalt. ‘We hebben een club gecreëerd waarbij de beleving centraal staat. Het moet een fijne plek zijn.’ Den Bak heeft extra aandacht besteed aan de afwerking, er zijn bijvoorbeeld hoogwaardige materialen gebruikt.

Haar leden verkiezen deze boutique-gym onder andere boven een normale sportschool vanwege de kleinschaligheid en het goede contact met andere leden. Ze nemen de hogere prijs die je betaalt voor een abonnement op de koop toe.

Uitbreiden

In de toekomst hoopt Den Bak dat ze dit concept ook in andere grote steden kan introduceren. Een stap naar het buitenland sluit ze zeker niet uit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen