Gezondheid29 jul '18 10:00

'Alle middelen zijn er om Aids-epidemie te stoppen'

Auteur: BNR Webredactie

Alle middelen zijn er om de Aids-epidemie te stoppen. Toch verdwijnt de ziekte niet. 'Er is medicatie waarmee mensen zodanig kunnen worden behandeld, dat ze niet meer in staat zijn om de ziekte over te dragen', vertelt Sander Allegro van de Amsterdam Diner Foundation. Zijn stichting organiseerde een fundraising-diner tijdens de wereldwijde Aids-conferentie AIDS 2018 in Amsterdam deze week. 'Op het moment dat we het op het juiste moment op de juiste plek bij de juiste mensen krijgen, dan stopt het virus. Zo simpel is het. Dat vind ik een verhaal waarmee je bij ondernemers aan kan komen.'

Met rode Ribbons versierde brug onderweg van de fakkeltocht Positive Flame door de binnenstad om aandacht te vragen voor mensen met hiv. De fakkeldragers zijn mannen en vrouwen die leven met hiv in Nederland. De fakkeltocht vond plaats in de week van de internationale aidsconferentie AIDS2018.
Met rode Ribbons versierde brug onderweg van de fakkeltocht Positive Flame door de binnenstad om aandacht te vragen voor mensen met hiv. De fakkeldragers zijn mannen en vrouwen die leven met hiv in Nederland. De fakkeltocht vond plaats in de week van de internationale aidsconferentie AIDS2018. ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen