Gezondheid15 okt '19 18:27

Meerderheid Kamer voor verplichte vaccinatie kinderdagverblijven

Auteur: BNR Webredactie

Kinderdagverblijven moeten kinderen kunnen weren die niet ingeënt zijn tegen infectieziekten als de mazelen. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt een initiatiefwet van D66 hierover.

Sharon Gesthuizen, voorzitter van de Brancheorganisatie Maatschappelijke Kinderopvang is tevreden met het wetsvoorstel, alhoewel ze er wel kanttekeningen bij heeft. 'Het is ontzettend goed dat de Tweede Kamer hier serieus naar kijkt. Maar de tijd heeft niet stilgestaan in de tussentijd. Er is een commissie geweest , waarin wetenschappers, juristen, ethici en ervaringsdeskundigen hebben gekeken naar de mogelijkheden. Toen is mij duidelijk geworden dat het probleem veel groter is. Dan zie je dat deze wet maar een hele kleine oplossing is.'

Daarmee wil Gesthuizen niet zeggen dat deze wet niet ver genoeg gaat. 'Ook als je dit in de wet zet, dan kan het nog zijn dat je als ouder verhaal gaat halen bij een rechter. Je tast wel diep in de privacy en de vraag is of het voldoende effectief is om betere bescherming te regelen', aldus Gesthuizen.

( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen