Gezondheid23 okt '19 13:07Aangepast op 29 okt '19 14:31

DSW-directeur: een nationaal zorgfonds moet je niet willen

Auteur: BNR Webredactie

Komt er een nationaal zorgfonds, dan is de kans groot dat de zorg dezelfde problemen krijgt als het CBR, de belastingdienst en het UWV. Dat zegt voorzitter van zorgverzekeraar DSW Aad de Groot in BNR Zakendoen.

Voor het CBR is een verlies voorspeld van 2,5 miljoen. 'Dat is voor mij symptomatisch voor hoe het met dergelijke diensten en bestuursorganen gaat', legt De Groot uit. 'We hebben de Belastingdienst gehad, het UWV, de Sociale Verzekeringsbank. En eigenlijk is het verhaal overal hetzelfde: ICT-problemen, slechte prestaties naar de klant, wachttijden, noem maar op. Ik denk dat daar de disciplinerende werking van de klant en enige competitie missen.'

Luister ook:: Kamer woedend over nieuwe problemen bij CBR

'Als je dit herleidt naar een nationaal zorgfonds of ziekenfonds, kun je de klok erop gelijk zetten dat dezelfde problemen gaan ontstaan binnen de zorg', vervolgt De Groot. 'Er is altijd een competitie nodig, een disciplinerende werking van de klant.' Die ontbreekt als er een ouderwets zorgfonds komt, denkt de Groot, en dus zullen problemen ontstaan.

(ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen