Gezondheid15 jan '20 17:11

Cyberaanval op MC Leeuwarden

Auteur: BNR Webredactie

Het Medisch Centrum Leeuwarden heeft alle online dataverkeer met de buitenwereld stilgelegd na de ontdekking dat hackers probeerden in te breken in de systemen.

De hackpoging werd gisteravond duidelijk, waarna er onmiddellijk werd ingegrepen, zegt woordvoerder Frits Mostert. Het Nationaal Cyber Security Centrum waarschuwde al eerder voor de Citrix-servers die het ziekenhuis gebruikt. Het MCL was daarom al bezig met maatregelen, maar de hackers waren ze voor.

Gunstig

Het is nog niet duidelijk hoe ver de cybercriminelen in de systemen zijn doorgedrongen, maar de eerste onderzoeksuitslagen zien er volgens Mostert gunstig uit. Afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek, wordt besloten wanneer de dataverbindingen weer worden opengesteld.

Lees ook | Maastricht University mogelijk getroffen door Russische cyberaanval

Na een poging van hackers om de systemen van het Medisch Centrum Leeuwarden aan te vallen is het dataverkeer vanuit het ziekenhuis stil gelegd.
Na een poging van hackers om de systemen van het Medisch Centrum Leeuwarden aan te vallen is het dataverkeer vanuit het ziekenhuis stil gelegd. (NOVUM ANTON KAPPERS)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen