Gezondheid24 feb '20 16:38Aangepast op 11 jun '20 11:46

Noord-Italië worstelt met corona

Auteur: BNR Webredactie

De uitbraak van het coronavirus is een heel serieus probleem aan het worden. Er zijn intussen zeven doden. Het aantal besmettingen is gestegen tot bijna 230.

Italië pakt het stevig aan, vertelt Italië-kenner Donatello Piras. Er is een rode zone met elf gemeenten die helemaal op slot zitten. Daarnaast is er een gele zone die vrijwel heel Noord-Italië beslaat. Daarin zijn verregaande voorzorgsmaatregelen getroffen. Scholen en universiteiten zijn dicht, alle evenementen zijn afgelast en de musea zijn dicht. Na 18:00 uur houdt het uitgaansleven op. Alleen de restaurants zijn open.

Dossier | Lees hier alles over het coronavirus

Economie

De uitbraak van het virus heeft een enorme impact op de economie. De regering bezint zich op tegemoetkomingen aan het bedrijfsleven, bijvoorbeeld een uitstel van belastingbetaling. Piras: 'Als je een week lang in lockdown zit en je bent mkb'er en je moet je fabriek stilleggen, dan heb je het wel zwaar.'

Beluister ook | Italië Podcast

Reizen

Vanuit de Europese Unie en ook vanuit Italië zelf is er (nog) geen negatief reisadvies. Alleen Tsjechië hanteert zo'n advies. Ook vanuit en naar de grenslanden Zwitserland en Oostenrijk is er vrij verkeer. Verder zijn alle toeristische gebieden, zoals de ski-oorden in het noorden, gewoon open.

Noord-Italie in greep van coronavirus. Overzicht steden en dorpen in quarantaine. ANP
Noord-Italie in greep van coronavirus. Overzicht steden en dorpen in quarantaine. ANP

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen