Gezondheid29 feb '20 10:00

System U gaat burn-outs te lijf

Auteur: BNR Webredactie

Ondernemer Jeroen de Graaf kreeg door ziekte te maken met een lege energietank. Nu pakt hij zelf met zijn bedrijf System U burn-outs aan.

Lees ook | Bijblijvers | knokken tegen een burn-out

De Graaf lijdt aan neurosarcoidose, een zelfontstekingsziekte. Dat houdt in dat zijn lichaam zichzelf als een vijand ziet en daarom zichzelf aanvalt. Dat veroorzaakt granulomen. Die gezwellen kunnen een hoop stukmaken. De Graaf hield er onder meer een dwarslaesie aan over.

Door zijn ziekte zit hij lichamelijk altijd in een burn-out, met een 'batterij die altijd maar 5 procent vol is'. Omdat hij nog jong was toen hij de ziekte kreeg, wilde hij niet alleen aan de zijlijn staan, maar ook een bijdrage leveren. Zo ontstond het idee van System U.

Stappenplan

De Graaf komt met de ideeën, voortkomend uit zijn eigen ervaringen; zijn partner en andere medewerkers werken ze uit. De ideeën blijken aan te slaan, want zijn bedrijf groeit. Hij vraagt zich per situatie af hoe je je moet voelen om het juiste pad te kiezen en dat gevoel zet hij om in een stappenplan. Met psychologen en neurowetenschappers worden de stappen en de ideeën besproken. De resultaten worden in algoritmen gegoten. Op die manier wordt de energie van de betreffende persoon gemeten en kun je zien wat die nodig heeft om te groeien.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen