Gezondheid24 mrt '20 17:32Aangepast op 24 mrt '20 18:05

Londense metro bomvol ondanks lockdown

Auteur: BNR Webredactie

De eerste dag lockdown in het Verenigd Koninkrijk. Maar in de Londense metro is daar nog weinig van te merken, vertelt correspondent Lia van Bekhoven.

Lees ook | Strikte coronamaatregelen blijven uit in VK

Premier Johnson liet gisteren weten dat alleen mensen met een essentieel beroep naar hun werk mogen. Anderen moeten thuis werken, of, als dat niet kan, gewoon thuis blijven en niet gaan werken. Onduidelijk is alleen wat een essentieel beroep is.

Bouw

Van Bekhoven noemt als voorbeeld de bouw. Veel aannemers denken dat ze door mogen gaan met hun werk. En dat betekent dat het met alle bouwvakkers die naar hun werk gaan in het openbaar vervoer nog steeds net zo druk is als anders. Bijkomend probleem is dat veel mensen in de bouw freelancers zijn. Zij zeggen dat ze het zich stomweg niet kunnen permitteren om niet te werken. En op de steigers wordt ook nog eens de verplichte afstand tussen werknemers niet in acht genomen. Burgemeester Khan van Londen heeft Johnson gevraagd om iedereen in de bouw te verbieden te gaan werken, maar de premier heeft dat tot nu toe geweigerd.

Britten akkoord

Overigens staan de Britten wel achter de quasi-lockdown; ruim 90 procent van hen is het ermee eens. En Johnsons populariteit is ook gestegen na zijn toespraak van gisteren.

Gerelateerde artikelen