Gezondheid27 mrt '20 13:23Aangepast op 27 mrt '20 19:10

Zieke Boris Johnson blijft werken vanuit Downing Street 10

Auteur: BNR Webredactie

De Britse premier Boris Johnson is positief getest op het coronavirus. Hij zei dat hij milde symptomen heeft en zichzelf isoleert, maar wel aan het werk blijft.

De Britse premier had een boodschap op Twitter waarin hij zei dat hij de typische symptomen had van het coronavirus, meldt correspondent Lia van Bekhoven: verhoging en veel hoesten. 'Hij zei dat hij vanaf nu vanaf Downing Street 10 werkt en zorgt dat hij met niemand in aanraking komt - 'self isolating', in het Engels. Maar hij zegt vanuit huis te kunnen communiceren en de landelijke aanpak tegen het coronavirus te kunnen uitvoeren.'

Luister ook | Stikte corona-maatregelen blijven uit in VK

Johnson werd naar aanleiding van klachten getest in zijn ambtswoning in Downing Street in Londen. Britse media melden dat ministers die veel met de premier overleggen zichzelf ook in quarantaine zouden moeten plaatsen, met name de ministers van Gezondheid en van Financiën. Bronnen in het ministerie van Financiën hebben laten weten dat minister Rishi Sunak zichzelf niet isoleert.

Lees ook | Liveblog Coronavirus

Eerder deze week bleek de Britse kroonprins Charles (71) besmet met het coronavirus. Koningin Elizabeth verkeert in goede gezondheid, ondanks dat ze haar zoon onlangs nog zag. De 93-jarige vorstin heeft geen klachten.

(EPA / Jason Alden)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen