Sinds de sluiting van de horecazaken zijn er op veel plekken biervoorraden aangelegd die tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten, zegt Peer Swinkels, CEO van Royal Swinkels Family Brewers het moederbedrijf van Bavaria. 'We kwamen op het idee om die biervoorraad opnieuw te destilleren, waarmee we de alcohol uit dat bier kunnen halen en het kunnen opwaarderen tot ruim 70 procent ethanol.'
Luister ook | In Bedrijf Blijven | Voor de boeren en de zorg
Het initiatief ontstond na een telefoontje van een oud-commissaris van Bavaria met een bestuurder van het Amsterdam UMC. 'Hij kwam erachter dat ze nog maar drie à vier dagen aan voorraad hadden aan handalcohol. Daar schrok ik natuurlijk van en toen heb ik een team aan de gang gezet. Dat team heeft het idee verzonnen om op die manier handalcohol te maken. Wij gaan die hele voorraad die we terughalen uit de horeca én die we nog hadden kosteloos verspreiden bij zorginstellingen.'
Lees ook | Liveblog Coronavirus
