Gezondheid30 mrt '20 18:31

Ook Defensie strijdt tegen coronavirus

Auteur: BNR Webredactie

Het leger springt inmiddels ook bij. Defensie heeft vanmorgen zes artsen en twaalf verpleegkundigen naar Ede gestuurd om te helpen in het Gelderse Vallei Ziekenhuis. BNR sprak met een specialist van Defensie.

(ANP Jeroen Jumelet)

Niet alleen medisch personeel en apparatuur...

Het leger staat continu in contact staat met het Landelijk Operationeel Coördinatie Centrum en wacht hulpvragen af. Tot nu zijn in totaal negentig verpleegkundigen en twintig artsen op verschillende plekken in het land ingezet. Ook leverde het leger vandaag nog eens vijfentwintig beademingsapparaten, waarmee het totaal nu op vijfenzestig komt.

...ook logistieke knowhow

Het gaat niet alleen om medisch geschoold personeel: ook zijn twintig planners door Defensie uitgeleend aan verschillende instanties om te helpen met complexe logistieke processen. Zo hielp Defensie bijvoorbeeld met het herverdelen van patiënten uit Brabant en assisteerde het op het ministerie van VWS met de distributie van hulpmiddelen. Ook kwartiermakers komen nu van pas, bijvoorbeeld om het Van der Valk hotel in Urmond zo snel mogelijk bouwen naar een ziekenhuis.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen