Gezondheid9 apr '20 17:50

Het nieuwe normaal : 1,5 meter

Auteur: BNR Webredactie

De kans is 'nul' dat we in Nederland na 28 april meteen het oude leven weer terug hebben. Vooral de 1,5 meter afstand die mensen onderling moeten bewaren zal nog een tijd langer gaan duren. Dat zei premier Rutte in zijn wekelijkse persconferentie.

Lees ook | 'Nederlandse EU-steuneisen zijn redelijk'

Verder was Rutte een beetje aan het filosoferen over wat voor oplossingen bedrijven en scholen zouden kunnen vinden voor de 1,5 meter, vertelt politiek verslaggever Sophie van Leeuwen. Scholen zouden bijvoorbeeld een halve week les kunnen geven aan de helft van een klas, en de andere halve week aan de andere helft. De premier wilde geen uitspraak doen over of mensen in juli en augustus op vakantie kunnen.

Paasweekend

Er zijn geen nieuwe maatregelen aangekondigd. De veiligheidsregio's bepalen naar welke plekken je dit paasweekend mag. Er wordt streng gehandhaafd. Mensen die zich niet aan de regels houden, kunnen rekenen op een forse boeten, zei Rutte.

Steunpakket

Rutte ging ook nog in op het Europese steunpakket voor EU-landen die hard door de coronacrisis zijn getroffen. Vanavond wordt daarover verder vergaderd. Er komt misschien wel een deal; Nederland lijkt iets achter de hand te hebben, zegt Van Leeuwen. 'Er komt iets op tafel om ook Berlijn een beetje tevreden te stellen.'

Lees ook | Liveblog Coronacrisis

Premier Mark Rutte tijdens persconferentie na afloop van de wekelijkse ministerraad, die een dag eerder plaatsvond in verband met Goede Vrijdag.
Premier Mark Rutte tijdens persconferentie na afloop van de wekelijkse ministerraad, die een dag eerder plaatsvond in verband met Goede Vrijdag.

Gerelateerde artikelen