Gezondheid11 apr '20 09:58

Nieuwe besmettingen in China

Auteur: BNR Webredactie

China meldde zaterdag een stijging van het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus. De autoriteiten proberen een tweede golf van infecties met alle macht te voorkomen nu reisbeperkingen op de steden zijn opgeheven.

China vreest tweede corona-golf

Volgens de Nationale Gezondheids Commissie waren er vrijdag 46 nieuwe coronagevallen, waaronder 42 mensen die uit het buitenland kwamen, tegenover 42 gevallen een dag eerder. Ook zei de commissie dat er 34 nieuwe gevallen waren gemeld van mensen zonder symptomen, tegenover 47 de vorige dag.

Luister ook | China vreest tweede coronagolf

De teller van het aantal besmettingen op het Chinese vasteland staat nu op 81.953. Het dodental steeg met drie tot 3339. De strenge lockdownmaatregelen die sinds januari werden opgelegd, hielpen de besmettingen in China sinds het hoogtepunt van de epidemie in februari sterk terug te dringen. De autoriteiten vrezen echter een tweede golf door reizigers uit het buitenland en patiënten die geen symptomen hebben.

Luister ook | Wuhan wordt langzaam wakker

Corona-import uit Rusland

Zo meldde de noord-oostelijke provincie Heilongjiang recentelijk een piek in nieuwe gevallen door Chinezen die de provincie vanuit Rusland binnenkwamen. Provinciale gezondheidsfunctionarissen zeiden dat er vrijdag 22 nieuwe geïmporteerde gevallen waren, alle Chinese staatsburgers die terugkwamen vanuit Rusland. Binnen-Mongolië telde zaterdagochtend 27 nieuwe geïmporteerde gevallen, ook allemaal uit Rusland, zei de gezondheidsautoriteit van de regio.

De centrale provincie Hubei, waar het virus eind vorig jaar de kop opstak, meldde voor de zevende opeenvolgende dag geen nieuwe gevallen. Sinds de epidemie in de provinciale hoofdstad Wuhan uitbrak, heeft deze zich over de hele wereld verspreid, waarbij 1,6 miljoen mensen zijn besmet en meer dan 100.000 zijn overleden.

Het Leishenshan Hospitaal in Wuhan
Het Leishenshan Hospitaal in Wuhan (EPA Roman Pilipey)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen