Gezondheid12 apr '20 08:24

Paaszondag: 'mooi weer, maar blijf vooral thuis'

Auteur: BNR Webredactie

Het wordt een overwegend zonnige paaszondag, en overheden roepen mensen op vooral thuis te blijven. Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Rijkswaterstaat en overheden roepen mensen op thuis te blijven en niet in groten getale eropuit te trekken.

Zo kondigt de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls, tevens voorzitter van het Veiligheidsberaad van burgemeesters, aan dat er gehandhaafd gaat worden en dat overtreders van de coronamaatregelen zullen worden beboet.

Mijd natuurgebieden

Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten roepen het publiek op natuurgebieden te mijden. Veel parkeerplaatsen worden afgesloten. Dit geldt ook voor een reeks locaties aan de kust. De kans bestaat dat hele gebieden worden afgesloten, waarschuwt Staatsbosbeheer. De Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft het Heuvelland afgesloten voor dagtoeristen.

Ook op het water

Ook watersporters worden gewezen op de coronamaatregelen. Volgens Rijkswaterstaat is het weliswaar niet verboden het water op te gaan, maar de strenge regels gelden ook op en langs het water. Mensen moeten afstand houden, ze mogen niet met een hele groep mensen op een boot zitten en niet met een heleboel schepen bij elkaar komen.

Het is de instanties er veel aan gelegen overlast door groepen motorrijders en wielrenners, zoals vorig weekeinde het geval was, te voorkomen. De komende dagen zijn daarom veel populaire toeristische routes verboden gebied en wordt extra op dergelijke groepen gelet.

Dossier | Coronavirus

Ook traumachirurgen hebben er afgelopen week bij die specifieke groepen recreanten op aangedrongen thuis te blijven, om ongelukken en daarmee druk op de beperkte ziekenhuiscapaciteit te voorkomen. Traumachirurgen voeren elk jaar in het paasweekend een groot aantal operaties uit vanwege letsel bij motorrijders en wielrenners.

De gemeente Volendam gaat de pleziervaart tijdens het paasweekeinde de doorgang belemmeren
De gemeente Volendam gaat de pleziervaart tijdens het paasweekeinde de doorgang belemmeren (Ramon van Flymen / Hollandse-Hoogte)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen