Gezondheid16 apr '20 18:39

LUMC start onderzoek naar corona bij kinderen

Auteur: BNR Webredactie

Nederlandse kinderartsen gaan het verloop en de behandeling van corona bij kinderen onderzoeken. Ze gaan specifiek kijken naar kinderen die door het coronavirus in het ziekenhuis terecht komen. Het onderzoek wordt gedaan door het Willem Alexander Kinderziekenhuis, de kinderafdeling van het LUMC.

Image
( )

Lees ook | Liveblog Coronacrisis

Veel weten we niet

Volgens kinderarts-immunoloog Emmeline Buddingh van het Willem-Alexander kinderziekenhuis belanden er wel kinderen in het ziekenhuis, en zelfs op de ic-afdeling. 'We snappen niet waarom zo weinig kinderen ziek worden, tegelijkertijd begrijpen we ook niet waarom sommige kinderen juist wél ziek worden. Daarover hebben we te weinig informatie. Er zijn wel studies uit China en Spanje, maar daarvan zijn de data incompleet', zegt Buddingh.

Dossier | Coronavirus

Toename aantal besmette kinderen verwacht

De kinderarts verwacht dat de epidemie wel doorzet en voorziet daarom een toename van het absolute aantal kinderen dat in het ziekenhuis opgenomen gaat worden. Buddingh wil kijken wat het verloop van de ziekte bij kinderen is, of er verschillen zijn tussen het afweersysteem van een volwassene en dat van een kind en of er aanknopingspunten zijn voor behandeling of therapie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen