Gezondheid28 apr '20 08:47

'Handhaving blijft nodig'

Auteur: BNR Webredactie

Veel mensen gingen tijdens Koningsdag alsnog de straat op, maar de dag is relatief rustig verlopen. In een aantal parken, zoals bijvoorbeeld in Amsterdam en Utrecht werden wel waarschuwingen gegeven dat het te druk was en er zijn ook enkele tientallen boetes uitgedeeld. Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van het Veiligheidsberaad is wel tevreden en zegt dat mensen zich over het algemeen aan de anderhalvemeter-regel houden. Handhaving blijft hij nodig vinden.

Lees ook | Liveblog Coronacrisis

Handhaving blijft nodig

Een heerlijk warme Koningsdag, maar geen pleinconcerten en geen vrijmarkt. Ondanks dat wel veel mensen alsnog in het oranje gekleed erop uit zijn gegaan, is de dag relatief rustig verlopen. Burgemeester van Nijmegen en voorzitter van het Veiligheidsberaad Hubert Bruls blijft 'gemengde gevoelens' houden over hoe deze Koningsdag gevierd werd. Bruls is tevreden, maar voegt eraan toe dat handhaving nodig zal blijven - ook waar dit weekeinde minder boetes werden uitgedeeld, terwijl er veel meer mensen op straat waren.

Hoewel Bruls niet wil speculeren over verdere verruiming van de corona-maatregelen ('je moet perspectief bieden, geen illusies'), vindt hij dat er meer aandacht moet komen voor economische. sociale én psychologische aspecten van de crisis: 'Daar moet het politieke debat óók over gaan'.

Gerelateerde artikelen