Gezondheid15 jun '20 19:10

'Nog geen extra coronamaatregelen nodig'

Auteur: BNR Webredactie

Dat het aantal coronapatiënten op de intensive care voor de derde dag op rij is gestegen, is nog geen reden tot paniek of extra maatregelen, zegt 'coronaminister' Hugo de Jonge. Het gaat om een van de vele cijfers waar het kabinet zich op baseert, en komt bovendien nog niet in de buurt van de 'signaalwaarde': bij drie dagen achter elkaar gemiddeld tien ic-opnames gaan de alarmbellen af.

Lees ook | Te weinig zorgpersoneel voor een tweede golf in Nederland

Geen extra maatregelen nodig

Niet zo lang geleden waren er twintig keer zoveel coronapatiënten als nu. Extra maatregelen zijn dus nog niet nodig volgens minister De Jonge van Volksgezondheid. De aantallen qua besmette personen met het coronavirus liggen nog erg laag.

Bijeenkomsten

Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, treedt hem daarin bij. 'We weten dat het virus niet weg is. En wanneer je maatregelen versoepelt en mensen weer bij elkaar komen kan je verwachten dat het aantal besmettingen omhoog gaat. Wat je nu ziet in de clustering bij de mensen die getest worden is dat de meeste besmettingen wel terug te herleiden zijn tot bijeenkomsten. Daar moeten we wel alert over blijven om te kijken of er een bepaalde trend in zit en wat we daaraan moeten doen', zegt

Lees ook | Liveblog Coronacrisis

Image
(ANP Remko de Waal)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen