Gezondheid26 jul '20 09:49

Belgische viroloog: Vermijd Antwerpen

Auteur: Aäron Loupatty

Het gemiddeld aantal coronabesmettingen in België is flink aan het oplopen. In de week van 16 tot 22 juli steeg het gemiddelde aantal besmettingen met 255.3 per dag, dat is 71 procent meer dan in de week ervoor. Zo meldt het Belgische coronadashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

In Antwerpen steeg het aantal besmettingen met 805 in de afgelopen week, dat is ruim vijf keer meer dan de week ervoor. Voor de Vlaamse viroloog Marc van Ranst is het dan ook reden om een oproep te doen om de stad te vermijden. 'Antwerpen is een bruisende en fantastische stad, en een bezoek meer dan waard. Maar niet nu. Antwerpen strijdt momenteel tegen een grote Covid-19-uitbraak. Plan graag uw bezoek aan Antwerpen wanneer deze uitbraak weer onder controle is', zei de viroloog op Twitter.

Lees ook | Coronagezant: Stevig ingrijpen nu nodig

Strengere maatregelen

Zaterdag werd er door de politie ook al 9 cafés gesloten in de stad. Daar hielden mensen zich niet aan de strengere coronamaatregelen. Vanwege het oplopend aantal besmettingen gelden sinds afgelopen zaterdag in België aangescherpte coronamaatregelen. Zo zijn mondkapjes verplicht in drukke winkelstraten, op markten, in openbare gebouwen en in de horeca. In restaurants en cafés moeten klanten een mondmasker dragen als ze zich verplaatsen, bijvoorbeeld om naar hun tafel of de wc te gaan.

Dossier | Coronavirus

2020-05-16 02:00:00 People hold placards   during an action to explain   social distancing rules at the Meir shopping street in the city centre  of Antwerp on May 16, 2020, as Belgium eases lockdown measures taken to curb the spread of the COVID-19 pandemic, caused by the novel coronavirus.   NICOLAS MAETERLINCK / BELGA / AFP
2020-05-16 02:00:00 People hold placards during an action to explain social distancing rules at the Meir shopping street in the city centre of Antwerp on May 16, 2020, as Belgium eases lockdown measures taken to curb the spread of the COVID-19 pandemic, caused by the novel coronavirus. NICOLAS MAETERLINCK / BELGA / AFP (AFP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen