Gezondheid6 aug '20 19:40

Rutte: 'Horecagasten moeten gegevens achterlaten'

Auteur: BNR Webredactie

Tijdens de corona-persconferentie heeft premier Mark Rutte laten weten dat gasten van de horeca hun contactgegevens en naam achter moeten laten. Daarbij komt ook dat gelegenheden 14 dagen dicht moeten als er een besmetting daar heeft plaatsgevonden.

Horeca

Bezoekers van horecagelegenheden moeten bij aankomst hun naam en contactgegevens laten registreren, zodat deze informatie gebruikt kan worden voor bron- en contactonderzoek. Als de GGD vaststelt dat er bij een horecagelegenheid meerdere besmettingen hebben plaatsgevonden, kan de zaak voor veertien dagen worden gesloten. Dat meldde minister-president Mark Rutte tijdens de persconferentie met minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) over het toenemende aantal coronabesmettingen.

Horecazaken en bijvoorbeeld pretparken en musea kunnen twee weken worden gesloten als de GGD vaststelt dat er meerdere besmettingen met het coronavirus hebben plaatsgevonden.

Dat meldde minister-president Mark Rutte tijdens de persconferentie met minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) over het toenemende aantal coronabesmettingen. Bezoekers van horecagelegenheden moeten bij aankomst hun naam en contactgegevens laten registreren, zodat die gebruikt kunnen worden voor bron- en contactonderzoek.

Reizigers

De GGD gaat telefonisch controleren of reizigers die terugkomen uit landen met een oranje reisadvies twee weken in quarantaine gaan. Dat maakte zorgminister Hugo de Jonge bekend tijdens een ingelaste persconferentie met minister-president Mark Rutte over het coronavirus.

Vorige week besloot het kabinet dat reizigers niet verplicht twee weken in thuisquarantaine moeten wanneer zij terugkomen uit landen met het reisadvies code oranje. Wel werd hen dringend verzocht om twee weken in thuisisolatie te blijven.

Luister ook |

Premier Mark Rutte (L) en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport tijdens een persconferentie over de huidige stand van zaken omtrent corona in Nederland.
Premier Mark Rutte (L) en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport tijdens een persconferentie over de huidige stand van zaken omtrent corona in Nederland. (ANP REMKO DE WAAL)

Gerelateerde artikelen