Gezondheid6 sep '20 15:58

Aantal coronabesmettingen stijgt flink

Auteur: Aäron Loupatty

Het aantal bevestigde coronabesmettingen is in een dag flink gestegen. Tussen zondag en zaterdag zijn er liefst 925 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat is de hoogste dagtoename sinds 19 april.

(ANP)

Zaterdag werden er nog 654 nieuwe besmettingen gemeld. Dat was ongeveer gelijk met het gemiddelde aantal nieuwe dagelijkse besmettingen van afgelopen week: 663. Ook zijn er door de GGD's vijf nieuwe ziekenhuisopnames en twee doden gemeld vanwege het coronavirus. Dat is beiden iets onder het dagelijkse gemiddelde van afgelopen week. Daarbij ging het dagelijks om gemiddeld zes nieuwe ziekenhuisopnames en drie doden.

Lees ook | GroenLink tegen huidige coronspoedwet

Toch geven het aantal gemelde doden en ziekenhuisopnames geen duidelijk beeld van de werkelijkheid. Door achterstanden bij de GGD's worden die namelijk vaak vertraagd doorgegeven. Daardoor zijn het aantal overlijdens en ziekenhuisopnames mogelijk al verouderd.

Luister ook | COVID-19: Een gouden kans voor dictators

Vooral in de regio Haaglanden stijgt het aantal besmettingen enorm. Daar zijn ruim 184 nieuwe gevallen geregistreerd. De meeste positieve test kwamen daar uit Den Haag, namelijk 115. In Delft en Zoetermeer werden er respectievelijk 24 en 15 mensen positief getest op het virus. In Amsterdam-Amstelland werden 149 mensen positief getest, onder wie 132 in Amsterdam zelf. Rotterdam-Rijnmond noteerde 115 nieuwe coronagevallen. Daaronder zijn 78 in Rotterdam zelf.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen