Gezondheid15 sep '20 16:13Aangepast op 15 sep '20 20:13

Recordaantal bevestigde positieve coronatests

Auteur: BNR Webredactie

Afgelopen week zijn er 5.427 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat zijn 1.830 meldingen meer dan het aantal meldingen van vorige week.

Het aantal bevestigde positieve coronatests in Nederland is afgelopen etmaal met 1.379 gestegen, blijkt uit data van het RIVM. Dat is het grootste aantal nieuwe besmettingen dat tot nu toe op één dag werd gemeld. In de afgelopen week kwamen er in totaal 8.230 nieuwe besmettingen bij. In de voorgaande week waren dat er 5.427. Het aantal ziekenhuisopnames nam met 90 toe, ruim twee keer zoveel als de 43 van de week ervoor. In de afgelopen week zijn veertien coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. In de week daarvoor waren dat er 17.

In de afgelopen week kwamen er gemiddeld 775 nieuwe besmettingen per dag bij. Het aantal nieuwe gevallen per dag stijgt al enige tijd. Er zijn in de afgelopen week 43 patiënten door de GGD gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat zijn er 14 minder dan vorige week. Deze week zijn 17 laboratorium-bevestigde COVID-19 patiënten als overleden gemeld, 7 minder dan in de week er voor.

RIJSWIJK - Directeur Jacob Olie van Eurofins Nederland waar coronatests worden geanalyseerd in een laboratorium van laboratoriumnetwerk Eurofins in Rijswijk. Op verzoek van het ministerie Volksgezondheid Welzijn en Sport wordt het lab verder opgeschaald met als doel de volledige diagnostiek in Nederland te kunnen doen.  ANP LEX VAN LIESHOUT
RIJSWIJK - Directeur Jacob Olie van Eurofins Nederland waar coronatests worden geanalyseerd in een laboratorium van laboratoriumnetwerk Eurofins in Rijswijk. Op verzoek van het ministerie Volksgezondheid Welzijn en Sport wordt het lab verder opgeschaald met als doel de volledige diagnostiek in Nederland te kunnen doen. ANP LEX VAN LIESHOUT

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen