Gezondheid6 okt '20 16:24

RIVM verwacht volgende week daling aantal besmettingen

Auteur: BNR Webredactie

De weekcijfers van het RIVM zijn binnen en ook deze week blijken er weer fors meer mensen besmet met het coronavirus. 27.485 waren het er deze week, zo'n 14.000 meer dan vorige week. Ook liggen er meer mensen in het ziekenhuis. 'We verwachten dat het aantal besmettingen volgende week afneemt', zegt Aura Timen, hoofd van de Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding van het RIVM.

Grootste stijging in leeftijdsgroep 20 - 24

'We zien een stijging met veertig procent ten opzichte van vorige week, dat verwachtten we ook. We verwachten dat het aantal besmettingen zal dalen, begin volgende week kunnen we het effect aflezen. De stijging zit in bijna alle leeftijdgroepen, de grootste stijger zit in de groep 20 - 24. Gelukkig zijn er nog steeds relatief weinig besmettingen in de ouderengroep, het aantal opnames stijgt wel, net als aantal ic-opnames. En dat zijn mensen uit de kwetsbare groepen, maar de stijging is minder hard dan in de eerste golf.'

De cijfers

In de afgelopen zeven dagen zijn 27.485 nieuwe gevallen gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Vorige week meldde het instituut 19.326 positieve tests en in de week daarvoor 13.471. Verder werden 925 mensen in een ziekenhuis opgenomen, tegen 601 in de week ervoor. Het RIVM kreeg in de afgelopen week 89 meldingen van sterfgevallen, tegen 102 in de week ervoor.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen