Gezondheid13 okt '20 08:00Aangepast op 13 okt '20 08:39

Sterke communicatie bepaalt effect maatregelen

Auteur: BNR Webredactie

Een sterke communicatie, draagvlak en het ondersteunen van de bevolking om de maatregelen draaglijk te maken zijn belangrijk om maatregelen effectief te maken. Dit zegt epidemioloog en lid van het red-team Amrish Baidjoe.

19:00 uur: Persconferentie live op BNR

Image
(ANP / Remko de Waal)

Baidjoe benadrukt dat het belangrijk is om mensen te ondersteunen in het draaglijk maken van de maatregelen. 'Daar moeten nog stappen gemaakt worden, er waren veel uitzonderingen en er was veel onduidelijk. We moeten bedenken dat veel mensen niet naar het nieuws kijken, en als dan de regels op tweewekelijkse basis veranderen, dan moet je een sterk communicatieplan hebben.'

Perspectief en communicatie

'Het grote probleem is dat we in de mist varen: we zien een gigantische toename, tegelijkertijd loopt de testcapaciteit vast. De andere moeilijkheid is dat we niet weten wat de impact van de maatregelen is. Alle maatregelen hangen samen met gedrag.' Baidjoe is blij dat er duidelijke maatregelen getroffen worden, en gaat de effectiviteit sterk samenhangen met de communicatie om het draagvlak onder de bevolking te versterken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen