Gezondheid19 okt '20 08:03

'Meer agressie in ziekenhuizen dan tijdens eerste golf'

Auteur: BNR Webredactie

Steeds meer mensen gedragen zich agressiever in het ziekenhuis. Dat laat de voorzitter van de Raad van Bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein aan verslaggever Harmen van der Veen weten.

Luister de hele serie terug: 10 Dagen St. Antonius

Op dit moment staat het ziekenhuis opnieuw onder grote druk. Opnieuw moet het personeel vol aan de bak en opnieuw liggen er weer mensen te sterven aan corona, zegt Van der Veen. Maar er is ook veel anders, nu: er is meer ervaring en vooralsnog geen tekort aan spullen, dus dat is positief. Minder leuk is dat het personeel er nog niet helemaal klaar voor is: er zijn veel zieken en de toegenomen spanning in de samenleving dringt ook het ziekenhuis binnen.

Luister terug | Een derde Nederlandse ziekenhuizen al in coronastand

Dat laatste beaamt voorzitter Luc Demoulin. 'Je merkt wel degelijk een soort vermoeidheid in de samenleving. Zelfs aan de telefoon, in de poli en in de kliniek worden medewerkers uitgescholden en bedreigd. Dat kan natuurlijk niet. We zien gelukkig wel heel veel bereidheid bij de medewerkers om deze tweede ronde aan te gaan, al zien we ook een toegenomen ziekteverzuim. En overall bepaalt onze capaciteit qua personeel wat wij kunnen leveren.'

Het St. Antonius Ziekenhuis
Het St. Antonius Ziekenhuis ( ANP / Remko de Waal)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen