Gezondheid3 jan '21 17:45

Ook huisartsen krijgen voorrang coronavaccinatie

Auteur: BNR Webredactie

De huisartsen zullen met prioriteit gevaccineerd worden, zoals ook het geval is bij het ziekenhuispersoneel in de acute zorg en medewerkers van verpleeghuizen. Dat heeft de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) afgesproken met het ministerie van Volksgezondheid, meldt het op de website.

Image
(AFP)

Volgens het LHV zijn de huisartsen een onmisbare schakel in de zorgketen, en dat zou ook door het ministerie beaamd zijn, staat in een persbericht. Daarom is bepaald dat het belangrijk is om ook de huisartsen eerder te vaccineren tegen het coronavirus. 'We hebben vandaag een duidelijke afspraak gemaakt met VWS: iedereen die een rol heeft in de huisartsenspoedzorg maakt onderdeel uit van de keten acute zorg en gaat zo snel mogelijk gevaccineerd worden', zegt Ella Kalsbeek, voorzitter van het LHV.

Lees ook | Kabinet gooit vaccinatieplannen overhoop: ziekenhuispersoneel als eerste

Vaccineren start 8 januari

In een korte periode gooit het ministerie van Volksgezondheid de hele vaccinatiestrategie overhoop. Terwijl eerst alleen het personeel van de verpleeghuizen als eerste gevaccineerd zouden worden, zijn daar nu twee sectoren bijgekomen: de huisartsen en het ziekenhuispersoneel. Maandag op z'n vroegst komt er een plan waarin bekend wordt hoe het vaccineren in zijn werking gaat. Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, heeft echter wel laten weten dat er niet eerder gevaccineerd zal worden. Nederland start pas op 8 januari met vaccineren, terwijl het overgrote deel van de EU al voor de jaarwisseling begonnen is met inenten tegen het virus.

Luister ook | 'Falende aanpak obesitas onderdeel van heftigheid coronapandemie'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen