Gezondheid6 jan '21 09:09Aangepast op 6 jan '21 12:20

Eerste Nederlandse coronaprik gezet

Auteur: BNR Webredactie

De 39-jarige verpleeghuismedewerkster Sanna Elkadiri heeft zojuist in Veghel de allereerste coronaprik van Nederland gekregen. Daarop volgden meteen drie collega's, twee vrouwen en een man. Later woensdag zullen alleen al op deze priklocatie in Veghel zoveel mogelijk mensen uit de zorg tegen corona worden ingeënt, maar ook al in diverse ziekenhuizen wordt geprikt.

Al tienduizenden zorgmedewerkers hebben de afgelopen dagen een afspraak gemaakt om een coronavaccinatie te krijgen. Eigenlijk zou pas p 8 januari de eerste inenting in Nederland plaatshebben, maar door een meevaller kon het vaccineren twee dagen vooruit geschoven worden. Naast de medewerkers van de verpleeghuizen krijgen ook medewerkers van de acute zorg deze dagen de eerste prikken.

Volg ook | Het corona-liveblog

Sanna Elkadiri, medewerkster van verpleeghuis Het Wereldhuis, krijgt het eerste vaccin. Verleners van acute zorg, zoals ambulancepersoneel en IC-medewerkers worden in diverse ziekenhuizen geprikt tegen het coronavirus.
Sanna Elkadiri, medewerkster van verpleeghuis Het Wereldhuis, krijgt het eerste vaccin. Verleners van acute zorg, zoals ambulancepersoneel en IC-medewerkers worden in diverse ziekenhuizen geprikt tegen het coronavirus. (ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen