Gezondheid7 jan '21 17:07

'Politiek voelt urgentie niet'

Auteur: BNR Webredactie

De eerste vaccinaties zouden eigenlijk pas morgen gezet worden, maar gisteren was het al zover. Mede dankzij IC-arts Diederik Gommers die ook een injectie kreeg. Er is wel kritiek, het zou niet leiden tot meer handen aan het bed. Maar dat was ook de insteek niet, zegt Gommers.

Beluister ook | Vaccinatiebeleid zwalkt, slecht geanticipeerd

Alles gedaan

Volgens Gommers, die ook voorzitter is van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care en OMT-lid, realiseert hij zich dat wie nú gevaccineerd wordt pas aan het eind van de maand immuun en dat hij niet weet óf dat op tijd is. Wel zegt hij aan elke mogelijke knop te willen draaien om erger te voorkomen. En mocht het komen tot een Code Zwart, dat hij dan met een gerust hart in de spiegel kan kijken dat hij er alles aan gedaan heeft om dat scenario te voorkomen.

Beluister ook | Echt oppassen voor verspreiding Britse variant

Geen urgentie

Ook zegt Gommers dat het niet de bedoeling is om vaccins 'van anderen af te pakken' en dat geredeneerd is vanuit de gedachte dat de Britse variant om zich heen gaat grijpen. Reagerend op zijn optreden in de media waarmee Gommers druk zette op de politiek om ziekenhuispersoneel eerst te laten vaccineren zegt hij niet meer met de ministers rond de tafel te zitten, maar vraagt hij zich wel af of de urgentie door de politiek voldoende gevoeld wordt.

Beluister ook | In Veghel werd de eerste prik gezet


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen