Gezondheid13 jan '21 06:28

De Jonge: In herfst hele land beschermd tegen corona

Auteur: BNR Webredactie

Als alles meezit, dan is in de herfst het hele land beschermd tegen het coronavirus. Dat zei coronaminister Hugo de Jonge op de persconferentie. Daarbij is Nederland dan wel afhankelijk van de leveringen van de coronavaccins, volgens de minister.

Nederland is sinds een week begonnen met het vaccineren van verpleeghuispersoneel en werknemers in de acute zorg. Vanaf volgende week zullen ook de kwetsbare mensen gevaccineerd gaan worden. 'Eerder dan gepland start maandag 18 januari het vaccineren van de bewoners van verpleeghuizen en de gehandicapteninstellingen', zei De Jonge. 'Als alles meezit, dan moet het lukken om de meest kwetsbare mensen en de mensen die voor hen zorgen voor de lente beschermd te hebben.'

Volg ook | Het corona-liveblog

Afhankelijk van leveringen

De hoop bij De Jonge is er dat voor de zomer álle kwetsbare mensen gevaccineerd zijn. Daardoor zal Nederland ook te maken krijgen met minder coronamaatregelen en dus meer vrijheid, volgens de minister. Maar er zit wel een grote 'maar' achter. 'Voor de snelheid zijn we afhankelijk van de levering', zo stelt De Jonge. Uiteindelijk hoopt de minister dat in de herfst de hele bevolking beschermd zal zijn tegen het coronavirus.

Luister ook | Mogelijke avondklok verdeelt Nederlandse politiek

(ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen