Gezondheid14 jan '21 06:45Aangepast op 19 jan '21 15:17

Verzet tegen avondklok lijkt even wat verstomd

Auteur: BNR Webredactie

De emotionele roep van premier Rutte om een avondklok is gehoord. Althans: hij smeekte de Tweede Kamer om de maatregel niet te blokkeren, nu het Britse coronavirus oprukt. De oppositie en D66 dienden eerder een motie in tegen de avondklok. Maar gisteravond bonden ze voorlopig wat in.

Voorlopig, in afwachting van het advies van de experts, van het Outbreak Management Team. Politiek verslaggever Sophie van Leeuwen sprak na afloop kort met PVV-leider Geert Wilders en premier Mark Rutte, die naar verwachting volgende week - na het OMT-advies - met een nieuw voorstel komt. Wilders: 'De vorige motie gold nog en ik weet niet of een motie nu een meerderheid had gehaald en dan wacht ik liever tot het advies er is en laat ik vooralsnog de bestaande motie staan.'

Lees ook | Liveblog Coronacrisis

Premier Mark Rutte benadrukt nog eens dat hijzelf de avondklok ook verschrikkelijk vindt. 'Ik vind alles verschrikkelijk: ik vind het verschrikkelijk dat de scholen dicht zijn, dat we allemaal met mondkapjes staan, maar het móet nu. Of die avondklok nodig is weet ik niet, maar we kunnen die schoenen nog niet weggooien.' Volgende week horen we mogelijk of we de komende weken - vanaf een uur of acht 's avonds - thuis op de bank zitten.

Lees ook | Kamer nog steeds verdeeld over avondklok

De Jonge, Van Ark en Rutte
De Jonge, Van Ark en Rutte ( ANP / Bart Maat)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen