Gezondheid19 mrt '21 15:21Aangepast op 19 mrt '21 16:40

Kabinet in dubio over verdere versoepelingen

Auteur: BNR Webredactie

Demissionair minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid is bezorgd over de 7.400 nieuwe coronagevallen. Het kabinet vergadert komende zondag in het Catshuis over mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen, maar heel erg florissant ziet het er niet uit met de ontwikkeling van de besmettingscijfers.

'Ik zag net hoeveel besmettingen er zijn en de R staat op 1,14, daar word ik wel vrij kortademig van, zou ik haast zeggen. Ik vind het al weken heel ongemerkt omhoog bewegen, van 5.800 naar 7.400 daar krimpt mijn maag wel van ineen.' Het kabinet is verdeeld over versoepelingen. Minister Sigrid Kaag - leider van D66 - wil zo snel mogelijk af van de avondklok. Zondag komt het demissionaire kabinet weer bijeen in het Cathuis voor corona-overleg.

Luister terug | Uur u voor de avondklok

CDA-demissionair minister Wopke Hoekstra hoopt dat de terrassen weer open kunnen, maar doet geen enkele belofte. 'Er is uiteindelijk geen surrogaat voor 'open gaan'. Vraag het een ondernemer en hij zal zeggen dat hij gewoon verder wil met een café of restaurant. Dat snap ik ook, maar tegelijkertijd hebben wij gezegd: laten we die TVL vanaf 1 april verhogen, dan krijgen ze in ieder geval dat maximale percentage.' Volgende week is er een corona-persconferentie en een debat.

 Ferdinand Grapperhaus, minister van Justitie en Veiligheid
Ferdinand Grapperhaus, minister van Justitie en Veiligheid (ANP / Peter Hilz)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen