Gezondheid26 mrt '21 08:56Aangepast op 26 mrt '21 16:42

De Jonge: Zorgmedewerkers kunnen zich melden bij 'prikpressie'

Auteur: BNR Webredactie

Zorgmedewerkers die het gevoel hebben dat ze onder druk gezet worden om een coronavaccin te nemen, kunnen dat volgens coronaminister Hugo de Jonge het beste bespreekbaar maken op de werkvloer.

Tientallen zorgmedewerkers hebben zich afgelopen weken bij vakbonden gemeld met een klacht over hun werkgever. 'Je moet nooit gedwongen worden en je ook nooit gedwongen voelen om je te laten vaccineren', meldt De Jonge. Volgens BNR zeggen de zorgmedewerkers dat hun leidinggevenden dreigen met onder meer ontslag, als ze aangeven zich niet te willen laten vaccineren. Ook wordt er emotionele druk uitgeoefend, vertelt vakbond CNV aan de radiozender.

Het CDA wil van de verantwoordelijke ministeries weten hoe het zit met het nieuws van BNR dat medewerkers van tientallen zorginstellingen zich door hun werkgever onder druk gezet voelen om een coronaprik te halen. Er is gewoon geen vaccinatieplicht. Het is goed dat we er informatie over delen, maar er kan geen sprake zijn van dwang of drang voor mensen die de vaccinatie niet willen, zegt CDA-Kamerlid Hilde Palland. Ze gaat er Kamervragen over stellen.

Luister live | BNR Nieuwsradio

Werkgevers dreigen met ontslag, het stopzetten van loon en schuwen geen emotionele chantage. Zo krijgt personeel dat zich niet laat inenten de schuld van besmettingen onder collega's en patiënten.

CDA eist opheldering over vaccinatiedwang zorgmedewerkers
CDA eist opheldering over vaccinatiedwang zorgmedewerkers (ISA HARSIN/SIPA)

Luister ook | Zorginstellingen dwingen medewerkers tot vaccineren

Probleem is de emotionele chantage. Die is in principe niet verboden en het is moeilijk om daar precies de vinger achter te krijgen, zegt Palland. Ze vindt het heel belangrijk dat werkgeversorganisaties zich hier bewust van zijn, er de grenzen van aangeven en individueel het gesprek aangaan met werknemers die twijfels hebben over de vaccinatie. Daar ligt ook een rol voor een ondernemingsraad of een personeelsvertegenwoordiging.

Onduidelijkheid over verspreiding

Uiteraard moet er binnen de instellingen scherp worden toegezien op het naleven van de veiligheidsmaatregelen door de werknemers, maar, behalve dat er dus geen vaccinatieplicht is, is het ook nog niet duidelijk of gevaccineerden het virus niet toch nog kunnen verspreiden. 'Dat andere mensen dus extra besmet gaan worden als zorgpersoneel niet is ingeënt, is nog helemaal niet zeker.'

Topje van de ijsberg

Vakbonden en andere bronnen in en rondom de zorg ontvangen veel signalen van vaccinatiedwang en waarschijnlijk is dat nog maar het topje van de ijsberg. Palland wil van de ministeries van VWS en SZW weten hoe groot de omvang van de signalen is en ook of dit mogelijk in andere sectoren aan de orde is. Daarnaast vraagt ze de ministeries of ze mogelijkheden zien om deze dwang te stoppen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen