Gezondheid6 apr '21 06:42

New York start met vaccineren 16-plussers

Auteur: BNR Webredactie

Waar de meeste Nederlanders nog moeten wachten op een vaccin, kunnen vanaf vandaag alle New Yorkers boven de 16 jaar zich melden voor een coronavaccin. Daarmee loopt de stad ruim een maand voor op het toch al snelle Amerikaanse vaccinatieschema.

Het succes van de vaccinatiecampagne in New York is te verklaren doordat er genoeg vaccins opgeëist worden door New York. David Hammelburg, correspondent in New York: 'De kosten van die vaccins spelen nauwelijks een rol. Daarnaast heeft New York ongelooflijk veel priklocaties en ook uitstekende communicatie. Ondanks dat de Verenigde Staten geen burgerlijke stand of bevolkingsregister heeft, is het toch een succes.'

Een derde gevaccineerd

Ondanks dat mensen zichzelf moeten aanmelden voor een vaccinatie, is ongeveer een derde van de Amerikaanse bevolking al gevaccineerd tegen het coronavirus. 'Niemand is automatisch geregistreerd en dus word je ook niet automatisch opgeroepen voor een vaccin. Toch zijn er veel mensen en hulporganisaties die ook de moeilijk bereikbare mensen proberen te bereiken om zo toch een vaccinatie te kunnen laten zetten', vertelt Hammelburg. Daarnaast kent de VS ook nog een grote groep mensen die überhaupt niet gevaccineerd wil worden, volgens Hammelburg gaat dat om ongeveer een kwart van de Amerikaanse bevolking.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen