Gezondheid7 apr '21 06:46Aangepast op 7 apr '21 13:46

Pilotevenementen zetten samenleving op een kier

Auteur: BNR Webredactie

Nog deze maand kan je weer naar voetbalwedstrijden, festivals, een theatervoorstelling of de dierentuin. Er komen namelijk pilot-evenementen die dit mogelijk gaan maken. Mensen die ernaartoe willen, moeten een negatief testbewijs laten zien. Maar niet alle deelnemende organisaties zijn op de hoogte gesteld door het ministerie.

Luister terug | Kabinet komt met breed openingsplan

'We wisten dat het ministerie er mee bezig was, en we zijn er zelf mee bezig, maar we zijn niet volledig op de hoogte welke regels gefaciliteerd zijn', zegt woordvoerder Eventplatform en directeur CLCVECTA Riemer Rijpkema. Volgens hem worden hier de toegang en de sneltest facilitair getest. Verschillende organisaties die wel op de site van het ministerie als deelnemer genoemd worden, zoals Artis en het Dudok Architectuurcentrum, zijn verrast. 'Dit proces is niet volledig met ons afgestemd', zegt Rijpkema, 'het is met groot enthousiasme aangekondigd, maar alle ins en outs, en dat geldt ook voor de locaties, zijn nog niet bekend'.

Volgens Rijpkema is er een groot verschil tussen deze pilots en de fieldlabs. De labs onderzoeken de veiligheid van de bezoeker en richten zich op de anderhalve meter, deze pilots richten zich op met name de entree waarbij de anderhalve meter van kracht blijft.

Luister terug | 'Theaterbezoek nu veiliger dan bij bezoek thuis'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen