Gezondheid12 apr '21 09:30Aangepast op 12 apr '21 12:31

Ondernemend Nederland: Open de terrassen

Auteur: BNR Webredactie

Nederland blijft in elk geval een week langer grotendeels op slot. De geplande versoepelingen van 21 april worden doorgeschoven naar 28 april, dit heeft het kabinet gistermiddag in het Catshuis besloten. De avondklok blijft van kracht, terrassen blijven dicht en winkelen kan alleen nog op afspraak.

Volgens een woordvoerder van Rijksvoorlichtingsdienst komt 21 april ‘nog net te vroeg’. De versoepelingen zijn pas mogelijk als de piek van de derde golf geweest is. De burgemeesters van vier grote steden; Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht zijn ontstemd en zijn tegen latere versoepelingen. Zij zien de drukte in de parken en andere buitenruimtes steeds meer groeien, zeker bij mooi weer. De burgemeesters vrezen voor ongeregelde samenkomsten en denken dat het gedrag op een gegeven moment niet meer te handhaven is.

Het kabinet zorgt er zo voor dat de politie en andere handhaving ongewild tegenover de eigen inwoners komen te staan, vrezen de burgemeesters. Ze roepen daarom het kabinet op om de terrassen en buitenruimten alsnog open te gooien. Ziekenhuizen zijn daarentegen opgelucht. Bestuursvoorzitter Ad Melkert van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, zegt tegen de NOS dat dit uitstel gewoon nodig is.

De meeste brancheverenigingen zijn niet blij. Koninklijke Horeca Nederland noemt het 'opnieuw een keiharde klap in het gezicht van horecaondernemers’, branchevereniging van winkeliers INretail is enorm teleurgesteld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen