Gezondheid23 apr '21 20:06

Gommers: Ik hou mijn hart vast voor afschaling operaties

Auteur: BNR Webredactie

Diederik Gommers, OMT-lid en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, houdt zijn hart vast over de aanstaande versoepelingen van de coronamaatregelen. Afgelopen weken bleef de instroom in de ziekenhuizen en op de intensive care stijgen.

Operaties die op korte termijn moeten worden uitgevoerd zijn in het Erasmus MC inmiddels op de langere baan geschoven, zegt Gommers. 'We hebben al flink afgeschaald, maar nu hebben we zelfs de operaties uitgesteld die je eigenlijk binnen zes weken moeten uitvoeren om de schade bij mensen te beperken. Die operaties wilden we echt zo lang mogelijk door laten gaan, maar we hebben dat voorlopig voor een week stopgezet.'

Luister terug | Versoepelingen hebben geen effect op ic-piek

Het gaat onder meer om openhartoperaties, startende chemokuren en grote orgaanoperaties, zegt Gommers. 'We hopen dat we de komende dagen de piek krijgen en dat we daarna de daling zien. Maar ik hou eigenlijk mijn hart vast, als ik eerlijk ben.' Afgelopen etmaal meldde het RIVM ruim negenduizend nieuwe positieve coronatests. Gemiddeld over de afgelopen week stijgt het aantal positieve coronatests.

Lees ook | Vraag het Gommers | Moet je paracetamol nemen tegen bijwerkingen vaccin?

Image
(Flickr / Pieter Musterd)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen