Gezondheid14 mei '21 17:16Aangepast op 14 mei '21 20:50

Instroom ziekenhuizen sinds piek met 28 procent gedaald

Auteur: BNR Webredactie

De instroom van coronapatiënten op een verpleegafdeling of intensive care is sinds de piek in de instroom van 22 april met 28 procent gedaald. 'Substantieel', noemt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding die daling. Het OMT vindt dat de coronamaatregelen volgende week kunnen worden versoepeld als het gemiddelde aantal opnames ongeveer 20 procent lager ligt.

Ernst Kuipers
Ernst Kuipers (Flickr)

Volgens Kuipers is er geen reden om het 'openingsplan' nu nog verder uit te stellen. 'Voor de eerstvolgende geplande stap staan de lichten gewoon op groen en we hopen dat de daling ondertussen verder doorzet. Dat is wat we heel erg hard nodig hebben, ook om de volgende stappen te maken. 'Het allerbelangrijkste is het steeds verder doorgaande vaccinatieprogramma, maar de geleidelijke verbetering in het lenteweer zal ook bijdragen.'

Luister terug | Vraag het Gommers | Moeten we voor de zekerheid drie keer vaccineren?

In het afgelopen etmaal zijn er 160 mensen opgenomen in een ziekenhuis, het laagste aantal sinds 22 februari. Het RIVM meldt dat er het afgelopen etmaal 5.608 nieuwe positieve tests waren. Dat zijn er voor de zesde dag op rij minder dan het weekgemiddelde. Afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 6.220 nieuwe coronagevallen per dag gemeld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen