Gezondheid24 jun '21 09:01Aangepast op 24 jun '21 11:30

Vaccinatiebewijs CoronaCheck-app werkt vanaf vandaag

Auteur: BNR Webredactie

Vanaf vandaag kun je een QR-code maken van je vaccinatiebewijs. Dat doe je in je CoronaCheck-app. Dat is goed nieuws voor de evenementenbranche en voor de reisbranche. Want over een week, op 1 juli, reis je ook met je eigen vaccinatie-QR-code naar het buitenland.

De app is belangrijk voor ondernemers. Vooral voor ondernemers die in de evenementensector zitten. Het is niet zeker of die ondernemers definitief open kunnen. 'In ieder geval zorgen we ervoor dat ondernemers weer kunnen ondernemen. Naast het testen voor toegang is dit weer een nieuwe manier voor mensen om toegang te krijgen tot festivals en om drempels weg te halen', zegt Romke de Jong, D66 Kamerlid voor Economische Zaken.

Luister ook | Kabinet zet grote stap: bijna alles kan op anderhalve meter

Deltavariant

Volgens de adviezen van het OMT en het RIVM rukt de deltavariant van het coronavirus op in Nederland. Daarom is er grote zorgvuldigheid geboden bij het heropenen van de economie. 'De adviezen lijken de goede kant op te gaan. Als we doorgaan op dit tempo met vaccineren denken we ook echt dat het kan. Daar gaan we ook voor. Ondernemers willen vooral aan de slag.' Vandaag volgt nog een debat over de versoepelingen van de coronamaatregelen in de Tweede Kamer.

Of de app werkt moet de komende uren en dagen worden getest, zegt De Jong. 'Hugo de Jonge belooft van wel. We hebben er in de Kamer meerdere malen naar gevraagd dus we gaan ervan uit.'

Luister ook | Negatieve coronatest voor dagje uit mogelijk verplicht

(Robin Utrecht ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen